Bananmuffins med sjokolade

Saftige og kjempegode bananmuffins. Disse vil helt sikkert de minste i familien elske. Bak mange og frys ned.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 moden banan
  • 200 g hvetemel
  • 280 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 egg
  • 100 g smør
  • 50 g valnøttkjerner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao

Fremgangsmåte

Skrell og mos bananene. Bland dem sammen med mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.

Bland sammen banan, egg og smeltet smør i en annen bolle.

Bland de to bollene sammen - det våte med det tørre. Grovhakk sjokolade og valnøtter og bland i - men spar litt sjokolade til toppen.

Ha røren oppi muffinsformer og dryss over resten av sjokoladen.

Stek muffinsene på 170°C til de er gjennomstekte, 25-35 minutter, avhengig av størrelsen på muffinsene.

Avkjøl.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 32
Legg til på Min side
Del på Facebook