Grove eplemuffins

Kjempegode og grove muffins med epler som du kan ha til frokost, som turmat, til lunsj eller når du måtte ha lyst på noe godt og mettende. Eplemuffins kan gjerne fryses. Gode matmuffins til matpakken.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel
  • 2 dl valnøttkjerner
  • 3 dl kesam original
  • 2 dl solsikkeolje
  • 2 raspet eple
  • 2 eple skåret i biter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Bland eggedosis av egg og sukker.
  3. Rør inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.
  4. Rør godt.
  5. Fyll ca. 16 muffinsformer (ikke fyll helt opp - de vil heve seg, så 2/3 holder)
  6. Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.

 

Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.

Smaker best nystekte, men putt gjerne i fryseren til siden.

Sist oppdatert 4. desember 2015
Liker 143
Legg til på Min side
Del på Facebook