Muffins

Grove eplemuffins

Kjempegode og grove muffins med epler som du kan ha til frokost, som turmat, til lunsj eller når du måtte ha lyst på noe godt og mettende. Eplemuffinsene kan gjerne fryses. Gode matmuffins til matpakken.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl sammalt hvete, fin
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts malt kanel
  • 2 dl valnøttkjerner
  • 3 dl kesam original
  • 2 dl solsikkeolje
  • 2 raspet epler
  • 3 epler skåret i biter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Bland eggedosis av egg og sukker.
  3. Rør inn olje og kesam og deretter resten av ingrediensene.
  4. Rør godt.
  5. Fyll ca. 16 muffinsformer. Ikke fyll helt opp - de vil heve seg litt, så 2/3 holder.
  6. Stek muffinsene i ovnen i 25-30 minutter.
  7. Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.
  8. Smaker best nystekte, men putt gjerne i fryseren til siden.
Del på Facebook