matpakketips

Matpakke

Hver dag fylles tusenvis av matbokser med niste til store og små. Er du på utkikk etter kreative og sunne tips for å fornye matpakken? Her finner du inspirasjon som gjør matpausen til et høydepunkt i hverdagen.

Sunn og frisk Matpakke
Inkluder et utvalg av frukt og grønnsaker for å gjøre matpakken både næringsrik og spennende. En fargerik matpakke er ikke bare en fryd for øyet, men også en boost for kroppen!

Varierte brødskiver
Gjør de tradisjonelle brødskivene mer interessante ved å legge til friske grønnsaker. Agurk, tomat, salatblader og avokado er enkle, men effektive måter å løfte smaken og næringsinnholdet på.

Energigivende wraps
Fyll en helkornswrap med et variert utvalg av grønnsaker, kylling, fisk, eller bønner for en matpakke som holder energinivået oppe gjennom hele dagen.

Smårettene som gleder
Små bokser med nøtter, frø, oppkuttet frukt og grønnsaker eller en liten hjemmelaget energibar kan gjøre underverker for både store og små.

Frokost til lunsj
Overrask med rester av pannekaker, omelett eller frokostgrøt i matpakken. Disse kan enkelt varieres med ulike toppings og gjør matpakken til noe barna ser frem til.

Drikk til maten
Glem ikke en flaske vann eller en liten juiceboks. Hydrering er like viktig som maten selv.

Tips for en engasjerende matpakke:

  • La barna være med på å velge og forberede innholdet i sin egen matpakke.
  • Bruk bento-bokser for å skille de ulike matvarene og gjøre matpakken mer innbydende.
  • Variasjon er nøkkelen. Bytt ut innholdet regelmessig for å opprettholde interessen.

Matpakken er mer enn bare et måltid; den er en mulighet til å fylle dagen med glede og energi. Med disse tipsene kan du enkelt lage en matpakke som både er næringsrik og spennende, og som hele familien vil se frem til.

Matpakketips

Salater i matpakken

Om matpakker