Saftige eplemuffins

Prøv våre saftige eplemuffins for et herlig mellommåltid – enkel og fleksibel oppskrift for alle bakeentusiaster. Tilpass dem etter dine smakspreferanser ved å bruke olje istedenfor smør, eller gjør dem enda sunnere med et dryss havregryn. Disse grove eplemuffinsene er en ren nytelse og et perfekt snack valg.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 epler
  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 1,5 ts bakepulver
  • 100 g smeltet smør eller 1 dl nøytral olje
  • 1 dl hakkede valnøttkjerner
  • 1 ts melis

Fremgangsmåte

  1. Skyll eplene.
  2. Riv 2 epler grovt på et rivjern og skjær 2 epler i små terninger.
  3. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  4. Bland inn resten av ingrediensene, bortsett fra noen epleterninger og valnøttene, med en slikkepott.
  5. Fyll muffinsformene ¾ fulle.
  6. Stikk resten av eplebitene ned i røren.
  7. Dryss over valnøtter.
  8. Stek muffinsene ved 200°C i 20-25 minutter. Steketiden kan variere.
  9. Etter at muffinsene er avkjølt, kan du drysse over litt finhakkede valnøttkjerner.

Denne porsjonen rekker til ca. 12 store muffins

Det går fint å steke muffins i airfryer om du har en. Det går fortere, men det er ikke plass til så mange av gangen da! Har du overmodne bananer er de super å bruke i muffins.
Del på Facebook