Grove scones med grønnsaker

Grove scones er veldig raske å lage for de hever med bakepulver. De er best om de spises nystekte, men er også supre å fryse. Ha godt med finhakkede eller revne grønnsaker i deigen - det gir saftige scones. Fine til frokost, lunsj og matpakken.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 220 g hvetemel
  • 220 g sammalt hvete, grov
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 10 finhakkede valnøttkjerner
  • 4 ss rapsolje
  • 1 dl lettmelk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 dl revet hvitost
  • 4 dl finhakkede grønnsaker - paprika, brokkoli og rødløk

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alt det tørre.
  2. Tilsett olje, melk og yoghurt.
  3. Rør rundt.
  4. Bland i grønnsakene og ost (bruk grønnsaker du har til overs, gjerne også urter).
  5. Rør sammen deigen, men ikke arbeid med den for lenge. Er deigen klissete, tilsett litt mer hvetemel.
  6. Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i to og form til to runde eller avlange ”kaker” (2-3 cm tykke).
  7. Legg dem på stekeplate med bakepapir.
  8. Skjær hver ”kake” i 4-6 kakestykker, nesten tvers igjennom. Dryss gjerne litt havregryn og eller valnøtter på.

Stek sconesene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter.

Avkjøl på rist.

Sist oppdatert 12. juli 2018
Liker 17
Legg til på Min side
Del på Facebook