Oppkuttet frukt og grønt

Alle er enige om at det er sunt å spise mer frukt og grønnsaker. Men hvordan kan vi gjøre det på en enkel og fristende måte? Svaret er: Oppkuttet. Vi har laget noen tips som kan hjelpe deg med å komme i gang. Vi garanterer at det blir vellykket.

Når du kutter opp frukten vil du se at alle spiser dobbelt så mye. Det smaker deilig og det er friskt og godt å knaske på. Beregn omtrent 200 g eller 6-8 biter per person når du skal servere frukt eller grønnsaker oppkuttet som snacks.

Behold skallet på, da er det lettere og rensligere å spise med fingrene. Vil du servere uten skall, kan det være lurt med gaffel eller små pinner.

Hvor mange biter blir det og hvordan bør jeg kutte opp frukten?

1 kg appelsiner = 32-40 båter med skall

1 kg kiwi = 40 båter med skall

1 kg banan = 28 biter (hver banan i 2-3 deler med skall) 

1 kg druer = 100 stk, hele

1 kg epler = 64 båter uten kjerne

1 kg melon = 30-35 trekantbiter med skall

1 kg honningmelon = 35 trekantbiter med skall

1 ananas (ca 1 kg) = 30 biter uten skall eller trekantbiter med skall

Annen frukt:

  • Mango - i båter med skall eller terninger uten skall og med cocktailpinne
  • Pasjonsfrukt - del i to
  • Jordbær - hele
  • Stjernefrukt - skiver
  • Physalis - hele
  • Litchi - med skallet på (spises uten skall og stein)
  • Ferske dadler - hele
  • Ferske fiken - del i to
  • Papaya - i båter med skall eller terninger uten skall og med cocktailpinne

Grønnsaker

1 kg gulrøtter = 35-40 staver

1 kg kålrot = 35-40 staver 

1 cherrytomat = 10 g (250-270 g/per pakke)

Andre grønnsaker:

  • Blomkål - små buketter
  • Agurk - staver
  • Stilkselleri - staver
  • Babymais - hele
  • Sukkererter - hele
  • Paprika - staver
  • Reddiker - hele
  • Brokkoli - små buketter
  • Neper - staver