Grønnsaker med dipp

Sett frem et fat med oppkuttede grønnsaker sammen med noen fristende dipper. Kutt dem opp og ha dem i vann i kjøleskapet, så er det bare å ta dem ut når du har lyst på noe godt. Prøv med slangeagurk, gulrøtter, stilkselleri, paprika, kålrot, brokkoli og blomkål.
20-40 min

Ingrediensliste

Mangodipp

  • 1 mango
  • 3 dl matyoghurt
  • 2 båt lime
  • salt og pepper

Paprikadipp

  • 2 rød paprika
  • 1 løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss rapsolje
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper

Tzatziki

  • 0,5 slangeagurk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 dl matyoghurt
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Mangodipp:

  1. Skrell mango og ta ut steinen og del den i biter.
  2. Kjør mango og yoghurt sammen til en glatt dipp med en stavmikser.
  3. Rør inn saften fra limen.
  4. Smak til med salt og pepper.

 

Paprikadipp:

  1. Sett stekeovnen på 250 grader.
  2. Del paprika i to. Fjern frø og hinner.
  3. Rens løk og hvitløk og del dem i to. Legg paprika på stekebrettet med skinnsiden opp og pensle med rapsolje.
  4. Pakk løk og hvitløk i aluminiumsfolie og legg på stekebrettet.
  5. Bak paprika og løk i 10-15 minutter til skallet på paprikaen er svart.
  6. Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaen i en plastpose. La posen ligge til paprikaen er romtemperert.
  7. Plukk vekk skallet på paprikaen.
  8. Kjør alle ingrediensene til en glatt dipp i en kjøkkenmaskin eller blender.
  9. Smak til med salt og pepper.

 

Tzatziki:

  1. Riv agurk på rivjern.
  2. Klem ut så mye væske som du klarer av agurken. Væsken skal ikke brukes.
  3. Ha agurk i en bolle sammen med knust hvitløk og matyoghurt.
  4. Bland godt og smak til med salt og pepper.

 

Tilsett noen dråper med sitron i vannet til grønnsakene så holder de seg friske lenger.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 49
Legg til på Min side
Del på Facebook