Bærcoulis

En coulis er en silt bærsaus som ikke er kokt. Du kan lage coulis av mange bærslag, men til juldessertene er det godt bringebærcoulis og multecoulis.

Ingrediensliste

Bringebærcoulis

  • 400 g friske bringebær
  • 100 g melis
  • saften av 0,5 sitron

Multecoulis

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • saften av 1 sitron
  • 400 g multer

Fremgangsmåte

Til bringebærcoulis:

Kjør alt sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.

Sil saften og sett den kjølig til du skal servere den.

Til multecoulis:

Kok opp en sukkerlake og ha den i en blender sammen med multer og sitronsaft.

Kjør til en glatt saus.

Smak til med sukker.

Sil sausen og sett den kjølig til du skal servere den.

Sist oppdatert 15. desember 2016
Liker 43
Legg til på Min side
Del på Facebook