Hjemmelaget bringebærsaus

Riskremen på julaften fortjener det aller beste - nemlig å lage den røde sausen av bær fra bunnen av. Sammen med litt friske bær på toppen, så blir desserten en suksess.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 400 g fryste bringebær

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og tilsett sukker.
  2. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  3. Ha i fryste bringebær, kok raskt opp og rør godt rundt.
  4. Sil sausen gjennom et dørslag slik at du fjerner steinene.
  5. Avkjøl sausen.
Lag gjerne sausen dagen i forveien og oppbevar den i kjøleskap.
Sist oppdatert 15. desember 2016
Liker 64
Legg til på Min side
Del på Facebook