Hjemmelaget bringebaersaus

Hjemmelaget bringebærsaus

Riskremen i julen fortjener det aller beste, nemlig å lage den røde sausen av bær fra bunnen av. Sammen med litt friske bær på toppen så blir desserten en suksess.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og tilsett sukker.
  2. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene i kjelen. Rør til alt er oppløst.
  3. Ha i fryste bringebær, kok opp og rør rundt. Mos med en tresleiv.
  4. Sil sausen gjennom et dørslag slik at du fjerner steinene.
  5. Avkjøl sausen.
  6. Rist mandelflak i en tørr panne.
  7. Server riskrem med bringebærsaus og noen friske bringebær.
Lag gjerne sausen dagen i forveien og oppbevar den i kjøleskap.
 
Pynt gjerne med noen ristede mandelflak.
Del på Facebook