Krydderkokte klementiner på hvitt fat

Krydderkokte klementiner

Lag gjerne klementinene i god tid før de serveres, slik at de får trekke godt i krydderlaken. En frisk og deilig dessert som serveres f.eks. til jul med pisket krem til.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 klementiner
  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 hel kanel
  • 2 stjerneanis

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker og krydder.
  2. Skrell klementinene og legg dem i laken. Kok opp.
  3. Legg på lokk og sett kjelen til side.
  4. Kok gjerne klementinene dagen i forveien og la dem ligge i laken slik at de får trekke til seg all den gode smaken fra laken.
  5. Server klementinene med pisket krem.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 46
Legg til på Min side
Del på Facebook