Pavlovakrans med julens dekor

Pavlovakrans til jul

Lag en nydelig julekrans-versjon av den berømte pavlovaen. Den er herlig og sprø utenpå og myk inni? Selve marengsen kan du lage i god tid før servering. Topp den med krem og pynt den med bær og frukt rett før servering.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pavolvakrans

 • 5 eggehvite
 • 3 dl sukker
 • 1 ts maisstivelse (maizena)
 • 2 ts eddik, 7 %

Krem

 • 3 dl kremfløte
 • 6 ss ferdig vaniljekrem

Topping

Fremgangsmåte

 1. Forvarm ovnen til 250°C.
 2. Pisk eggehvitene, eddik og halvparten av sukkeret nesten stivt. Det er viktig at bollen er helt tørr og at du ikke får med noe av eggeplommene sammen med hviten, for da blir ikke marengsen stiv.
 3. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret, og pisk videre.
 4. Vend inn maisstivelse til slutt.
 5. Marengsmassen skal være så stiv at du kan lage et mønster som ikke flyter utover.
 6. Tegn en stor sirkel på et bakepapir og legg det på et stekebrett. Dryss litt maismel på papiret, da er det lett å fjerne papiret etter steking.
 7. Ha marengsmassen på, i en sirkel, slik at det blir en krans som er ca. 5-6 cm bred. Avpass størrelsen på sirkelen etter fatet du skal bruke. Bruk en sprøytepose om du ønsker. (Kransen kan være litt flat på toppen. Da er det lettere å få fyllet og toppingen til å sitte pent på).
 8. Senk temperaturen til 100°C og stek marengsbunnen i ca. 1 time på nederste rille. Det er viktig å ikke gløtte på ovnsdøra underveis.
 9. Deretter kan du la platen bli stående i ovnen med ovnsdøren på gløtt, til den er avkjølt. Marengskransen er nå sprø utenpå og myk inni. Den er litt skjør, så vær forsiktig.
 10. Oppbevar den tørt til den skal serveres.
 11. Pisk kremfløte stiv og bland med vaniljekrem.
 12. Ha marengsen over på et fat.
 13. Skjær persimon i skiver og stikk ut stjerner med en pepperkakeutstikker og du vil. Resten av persimonen skjærer du i terninger.
 14. Bre kremen på (bruk en liten sprøytepose om du vil) og topp med bærsaus, friske bær og frukt, og dryss rett før servering dryss finhakkede valnøtter og litt melis over rett før servering.

 

Tips: Bruk det du ønsker selv til topping. Det meste av frukt og bær passer. Slipp fantasien løs!

Se oppskriften på hjemmelaget vaniljekrem her

Legg til på Min side
Del på Facebook