Betechips

Her har vi laget chips av chioggiabeter - også kalt polkabeter pga. det fargede mønsteret som kan minne om polkagriser. Bruk samme fremgangsmåte om du ønsker å lage potetchips.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 rødbete
  • 2 dl soyaolje
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har.

Skyll skivene og tørk dem godt.

Varm oljen i en jerngryte. Sjekk at oljen er varm ved at du stikker enden av skaftet på en tresleiv, e.l. i oljen. Om det 'putrer' rundt sleiven, er oljen varm.

Legg skivene i gryta, men ikke for mange av gangen.

La dem steke raskt på begge sider. Bruk en hullsleiv til å ta dem opp med.

Legg skivene på et kjøkkenpapir og dryss salt på.

Oppbevares tørt.

Samme fremgangsmåte bruker du på poteter om du ønsker å lage potet-chips. Det viktigste er at skivene er tynne og tørre og at oljen er varm. Først da får du et sprøtt resultat.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 23
Legg til på Min side
Del på Facebook