Svartkål-chips

Det er kjempeenkelt å lage chips av svartkål. Litt olje og et snaut kvarter i ovnen og du har deilig snacks. Kan også knuses og ha i salater. Svartkålchips er blitt en slager i bl.a. USA.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 ss valnøttolje
  • 10 blad svartkål
  • et lite dryss flaksalt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C.

Vask kålen godt og tørk den.

Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs stilken på begge sider. Stilken er bitter og trevlete så den brukes ikke.

Ha de lange bladene i en bolle og gni inn med oljen.

Legg bladene på et stekebrett kledd med bakepapir.

Dryss på litt flaksalt.

Bak bladene i ovn til de er helt sprø, maks. 15 minutter.

Server som snacks. Knuste blader er også nydelig i salater eller supper og sauser.

Oppbevares tørt i tett boks.

Sist oppdatert 4. desember 2015
Liker 16
Legg til på Min side
Del på Facebook