Blå napoleon

En frisk og blå variant på den klassiske napoleonskaken. Du kan variere med forskjellige bærsorter i stedet for blåbær.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 plate butterdeig
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 dl rørte blåbær

Fremgangsmåte

Kjevle ut butterdeig og skjær hver plate i to. Stek kakene etter anvisning på pakken og avkjøl.

Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker. Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir blå og lekker. Bland også inn halvparten av de friske blåbærene i kremen, resten sparer du til pynt.

Legg fire butterdeigskaker på fat, ha på rikelig med blåbærkrem på hver og legg de fire andre kakene på som 'lokk'.

 

Pynt med resten av blåbærene og gjerne et melisdryss om du ønsker det.

Kakene må serveres straks.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook