Ingredienser
Briame - ovnstekte grønnsaker fra Hellas
Denne grønnsaksretten med squash og aubergine fra Hellas passer godt som tilbehør til middag. Den kan også serveres som en vegetarrett i seg selv.
Fremgangsmåte
Legg squash- og auberginskiver på et fat og strø salt over. Legg noe tungt på en tallerken over det og la det stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
Bland sammen hvitløk, laurbær, timian, oregano, salt og pepper.
Smør en ildfast form og legg i alle grønnsakene lagvis. Strø litt av krydderblandingen mellom hvert lag.
Hell halvparten av blandingen av buljong og sitron over formen og sett formen i ovnen på 200 grader C. Hell over resten av væskeblandingen etter 30 minutter.
La det stå i ovnen i ytterligere 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
Om ønsket, kan man pynte retten med litt frisk timian før servering.
Tips: Bruk gjerne andre grønnsaker i denne retten, f.eks. minimais eller forkjellige typer paprika. Fetaost og tomatsaus kan serveres til hvis dette skal serveres som en ren vegetarrett.