Gratinert aubergine med couscous

Auberginer i ovn med grønnsaks- og couscousfyll bør absolutt prøves til middag, smårett eller som forrett. Godt, dekorativt og med en spennende smak.
40-60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 4 ss revet parmesan

Fyll

  • 40 g couscous
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 1 rød paprika i terninger
  • 10 frisk sjampinjong i små båter
  • 1 gul squash i terninger
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 1 ss finhakket rød chili
  • smak til med salt og pepper
  • 3 ss finhakket frisk koriander - eller noen hele blader til pynt
  • 4 ss østerssaus (oyster sauce)

Fremgangsmåte

Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. 1/2 cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

 

Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:  Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

 

Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

 

Server med østerssaus og frisk koriander.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook