Bringebæreddik

Lag deg en flaske eller to med bringebæreddik, så har du en deilig basis for bl.a. dressinger. Det er også en flott vertsgave å ha med når du skal bort.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g bringebær
  • 200 g sukker
  • 3 dl eplecidereddik

Fremgangsmåte

Mos bringebær i en bolle og bland med eddik.

La dette stå og trekke tildekket i kjøleskap i 4-5 døgn. Rør av og til.

Sil eddiken gjennom et klede, gjerne natten igjennom. Da blir den klar og fin.

Hell eddiken over på flaske.

Oppbevares mørkt og kjølig.

En enklere måte å lage bringebæreddik på er å fylle bringebær på en flaske med vid åpning. Hell på vineddik og skru på korken. Oppbevares kjølig.

Kjempefine som gaver.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook