Bringebærkake med krem

Det er alltid populært med bløtkake med masse bær, her har vi brukt bringebær. En bløtkake er et must på kakebordet. En hjemmelaget bløtkake er også en populær dessert. Sukkerbrødet kan lages i god tid. Denne bringebærkaken er frisk og veldig god!
40-60 min

Ingrediensliste

Sukkerbrød

  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 140 g hvetemel
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 2 dl bringebærsyltetøy
  • 100 g friske bringebær
  • Saften av 1 appelsin til dynking

Pynt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader. 
  2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis.  
  3. Sikt inn mel, bakepulver og maisennamel og bland alt veldig forsiktig med en slikkepott.  
  4. Hell røren i smurt form på 24 cm. 
  5. Senk temperaturen til 175° og stek kaken midt i oven i ca. 35 minutter. Sjekk med en trepinne om det sitter igjen noe deig på den. Da må den stekes litt til.  
  6. Avkjøl. 
  7. Pisk fløten stiv med 2 ss melis til krem.  

  8. Del sukkerbrødet i to eller tre lag.  

  9. Legg et av lagene på et fat og dynk det med appelsinsaft. Det gir fin smak. Noen liker å dynke kaken med melk. Velg selv. 

  10. Bland syltetøy med hele bringebær og smør det utover kakebunnen.  

  11. Ha på et lag med krem.  

  12. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen.  

  13. Smør krem på toppen og på siden. Klem mandelflak på siden.

  14. Spar litt mandelflak til toppen om du ønsker. Ha godt med bringebær på toppen av kaken. Finhakk sjokolade og dryss over bringebærene. 

  15. Pynt gjerne med friske mynteblader rett før servering. 

    Melis gjør at kremen holder fint på fasongen. Det er viktig at fløten er kald når den piskes. Om du ønsker så kan du gjerne blande litt vaniljekrem. 
Del på Facebook