Eton mess

Vår versjon av den berømte britiske desserten, hvor jordbær alltid er med. Det verserer rykter om hvordan navnet ble til: En er at kokken på Eton snublet med et fat med pavlova. En annen er at de hadde piknik, og en labrador satt seg på pavlovaen. Uansett; en kjempegod kake til 17. mai og andre festdager.
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 eggehvite
  • 120 g sukker
  • 0,5 ts eddik, 7 %
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv blåbær

Fremgangsmåte

Visp eggehvitene, eddik og halvparten av sukkeret stivt.

Visp inn resten av sukkeret, litt etter litt, til det er blankt og stivt (så stivt at du kan holde bollen opp-ned uten at det renner ut).

Legg bakepapir på en stekeplate. Lag fine marengstopper med to teskjeer eller en kakesprøyte og legg på bakepapiret. Stek marengsen på 100°C i ca. 45 minutter. Avkjøl.

Pisk stiv krem av kremfløten og vaniljesukkeret.

Når det kommer til denne siste delen, er det mange variasjonsmuligheter. Du kan mose halvparten av jordbærene og blande i kremen eller ha alle jordbærene hele. Du kan knuse marengsen i litt grove biter eller ha dem hele.

Ha krem, marengs, jordbær og blåbær lagvis i et serveringsglass eller på et fat.

Server nylaget.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 21
Legg til på Min side
Del på Facebook