Oppskriftsbilde av bringebærpudding servert på hvite tallerkner.

Ingredienser

Bringebærpudding med bringebærsaus

Over 60 min
1 av 5 om dagen

En mager og velsmakende dessert som er laget av vaniljekesam og bringebær. Den kan lages ferdig i god tid i forvei og pyntes rett før servering. Desserten kan også lages i porsjonsglass.

Fremgangsmåte

Puddingen:

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Kok opp 200 g bringebær, sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Rør til sukkeret er oppløst, og trekk kjelen til side.
  3. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt platene i bringebærvannet.
  4. Avkjøl til romtemperatur.
  5. Rør vaniljekesam inn i bringebærvannet, og bland forsiktig inn resten av bringebærene slik at de holder seg hele.
  6. Fordel massen i 4 porsjonskopper eller serveringsglass.
  7. Sett bringebærpuddingen kjølig, og la stivne i minst 2 timer. Men kan med fordel lages dagen før.

Sausen:

  1. Alt kjøres sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.
  2. Velt bringebærpuddingene over på serveringstallerkener og hell saus rundt. Har du desserten i serveringsglass, så helles sausen på toppen av glassene.
  3. Pynt med friske bringebær.

Hvor godt likte du oppskriften?