Ingredienser
Bringebærpudding med bringebærsaus
Over 60 min
1 av 5 om dagen
En mager og velsmakende dessert som er laget av vaniljekesam og bringebær. Den kan lages ferdig i god tid i forvei og pyntes rett før servering. Desserten kan også lages i porsjonsglass.
Fremgangsmåte
Puddingen:
- Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter.
- Kok opp 200 g bringebær, sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Rør til sukkeret er oppløst, og trekk kjelen til side.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt platene i bringebærvannet.
- Avkjøl til romtemperatur.
- Rør vaniljekesam inn i bringebærvannet, og bland forsiktig inn resten av bringebærene slik at de holder seg hele.
- Fordel massen i 4 porsjonskopper eller serveringsglass.
- Sett bringebærpuddingen kjølig, og la stivne i minst 2 timer. Men kan med fordel lages dagen før.
Sausen:
- Alt kjøres sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.
- Velt bringebærpuddingene over på serveringstallerkener og hell saus rundt. Har du desserten i serveringsglass, så helles sausen på toppen av glassene.
- Pynt med friske bringebær.