Bringebærpudding med bringebærsaus
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
Puddingen:
Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Kok opp 200 g bringebær, sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Rør til sukkeret er oppløst, og trekk kjelen til side.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt platene i bringebærvannet.
Avkjøl til romtemperatur.
Rør vaniljekesam inn i bringebærvannet, og bland forsiktig inn resten av bringebærene slik at de holder seg hele.
Fordel massen i 4 porsjonskopper eller serveringsglass.
Sett bringebærpuddingen kjølig, og la stivne i minst 2 timer. Men kan med fordel lages dagen før.
Sausen:
Alt kjøres sammen i en blender eller med en stavmikser til en jevn saus.
Velt bringebærpuddingene over på serveringstallerkener og hell saus rundt. Har du desserten i serveringsglass, så helles sausen på toppen av glassene.
Pynt med friske bringebær.