Ingredienser
Brokkolini med rød paprikasaus og posjerte egg
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Lettkokt brokkolini med deilig saus av rød paprika, squash og rødløk servert sammen med posjerte egg smaker kjempegodt som en liten smårett eller som en forrett.
Fremgangsmåte
- Begynn med å posjere eggene. Bruk egg rett fra kjøleskapet.
- Kok opp vann i en stor kjele. Ha i salt og eddik. Knekk eggene forsiktig i det lett kokende vannet. Posjer eggene i ca. 5 minutter.
- Eggene er ferdige når hviten har stivnet og plommen fremdeles er myk.
- Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem rastk i kaldt vann.
- Rød paprikasaus:
- Rens og del grønnsakene i biter. Kok opp vann og ha grønnsakene i. La trekke til grønnsakene er møre.
- Mos grønnsakene til en jevn saus med en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med krydder. Blir sausen for tykk, kan du spe med litt kokende vann.
- Brokkolini: Kok opp vann og legg brokkolinien i. La det koke i 3-5 minutter.
- Server brokkolinien med paprikasaus og et posjert egg per persjon.