Klar grønnsaksuppe

Supper med rotgrønnsaker smaker spesielt godt når det er litt kjølig i været. Her kan du bruke de grønnsakene du liker best, og tilsetter du poteter i terninger, blir det nesten som en lapskaus. Her har vi i tillegg til rotgrønnsaker tilsatt litt brokkolini, og suppen er både glutenfri og laktosefri.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 ss olje til steking
  • 1 løk
  • 1 sellerirot
  • 3 gulrot
  • 0,5 bunt brokkolini
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks maiskorn
  • hakket frisk kruspersille
  • smak til med litt salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær grønnsakene i terninger.
  2. Brokkolien deles i små buketter og stilken skjæres i terninger.
  3. Varm buljongen i en kjele.
  4. Fres løk, sellerirot og gulrøtter lett i olje og ha i kjelen. La det koke i 5 minutter.
  5. Ha i brokkolinien og kok videre til alt er mørt, 3-4 minutter.
  6. Tilsett maiskorn i siste kokeminutt.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Dryss over finhakket kruspersille ved servering.
Sist oppdatert 9. mars 2017
Liker 15
Legg til på Min side
Del på Facebook