Brokkolini med rød paprikasaus og posjerte egg

Lettkokt brokkolini med deilig saus av rød paprika, squash og rødløk servert sammen med posjerte egg smaker kjempegodt som en liten smårett eller som en forrett.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g brokkolini

Porsjerte egg

  • 4 egg
  • 1 ss eddik, 7 %
  • salt

Rød paprikasaus

  • 2 dl vann
  • 1 rød paprika
  • 3 soltørkede tomater
  • 0,5 grønn squash
  • 1 rødløk
  • 1 ss søt chilisaus
  • 0,5 ts kajennepepper
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Begynn med å posjere eggene. Bruk egg rett fra kjøleskapet.

Kok opp vann i en stor kjele. Ha i salt og eddik. Knekk eggene forsiktig i det lett kokende vannet. Posjer eggene i ca. 5 minutter.

Eggene er ferdige når hviten har stivnet og plommen fremdeles er myk.

Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem rastk i kaldt vann.

Rød paprikasaus:

Rens og del grønnsakene i biter. Kok opp vann og ha grønnsakene i. La trekke til grønnsakene er møre. Mos grønnsakene til en jevn saus med en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med krydder. Blir sausen for tykk, kan du spe med litt kokende vann.

Brokkolini:

Kok opp vann og legg brokkolinien i. La det koke i 3-5 minutter.

Server brokkolinien med paprikasaus og et posjert egg per persjon.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook