Ingredienser
Brokkolitempura
20-40 min
1 av 5 om dagen
Tempurastekte grønnsaker er alltid populært. Her er det brokkoli som spiller hovedrollen. Supert å servere som snacks eller som en liten rett i seg selv, gjerne som tapas.
Fremgangsmåte
- Del brokkolien i buketter og forvell dem i saltet vann i 30 sekunder.
- Ha dem over i et dørslag og la dem renne godt av. Bukettene må være tørre før de dyppes i røren.
- Ha alle ingrediensene til røren i en bolle og bland den rask sammen til den er glatt, uten klumper.
- Varm opp oljen i en dyp tykkbunnet panne eller jerngryte. Sjekk med en tresleiv at oljen er varm nok. Stikk skaftet i oljen. Bruser det godt rundt enden så er oljen varm nok.
- Dypp brokkolibukettene i røren og legg dem i oljen med en hullsleiv eller skje.
- Friter i 2-3 minutter til de er gylne og lette. Ha hullsleiven klar og ta de stekte brokkolibukettene opp av oljen og la de renne godt av på et tørkepapir.
- Friter litt av gangen. Ha et lokk klart. Gryta kan fort bli for varm.
- Dryss over litt salt og server tempurastekte brokkoli helt nylaget.
- Avkjøl oljen, sil den og ta vare på den. Oppbevar den på en flaske til neste gang du ønsker å lage tempurastekte grønnsaker.
Farris eller soda i røren bidrar til at grønnsakene blir ekstra sprø. Om du ikke har kan du bruke iskaldt vann.
Om du ønsker kan du ha ekstra krydder i røren. Smak deg frem til din favoritt.