Ingredienser
Cheeseburger med grillede grønnsaker
Burgeren smaker ekstra saftig toppet med flere lag med grilla grønnsaker. Når man griller grønnsaker forsvinner vannet i grønnsakene - i stedet får du masse deilig umamismak i stekeskorpen som passer perfekt med grilla kjøtt. Servert med asparges og coleslaw så har du en skikkelig forsommerburger.
Fremgangsmåte
-
Skjær tomat, paprika og aubergine i ca. 1 cm tykke skiver. Ha i en bolle med asparges, olje, salt og pepper. Rør til grønnsakene er blandet med olje, salt og pepper.
-
Legg tomat, paprika og aubergine på grillen. De trenger mer steketid enn asparges. Snu når grønnsakene har dype gylne grillmerker (ca 5 minutter på en varm grill).
-
Legg hamburgeren og asparges på grillen. Snu de etter 2-3 minutter og legg cheddar på burgeren.
-
Dandér burgerbrødet med coleslaw, salat, hamburger, grilla grønnsaker og sylta rødløk. Topp med ketchup eller sennep hvis ønskelig. Servér med grilla asparges.
Denne oppskriften kan også lages hjemme ved å ovnsbake grønnsakene på 220 grader over- og undervarme dobbelt så lenge som tidsanvisningene i oppskriften.