Lun chevresalat med ovnsbakte rødbeter

Lun chevresalat med ovnsbakte rødbeter

Salat med chevre, rødbeter og valnøtter. Passer til kikerter, kylling eller stekt laks. Bruk gjerne forskjellige beter!
40-60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Balsamicodressing

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • 1 båt presset hvitløk
  • 4 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 °C.
  2. Vask og skrubb rødbetene godt. Kutt rødbettene i 6 båter og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olivenolje og strø på litt salt. Bak midt i ovnen til du kan stikke rødbetene med en kniv uten at de gir for mye motstand (ca 30 minutter).
  3. Når rødbetene nærmer seg gjennomstekt: Smør litt honning og balsamico på toppen av chevren og bak de i ovnen med rødbetene til osten blir gyllen og myk (ca. 5 minutter).
  4. Rist valnøttene i en tørr stekepanne på middels varme i 3–4 minutter til de får en lett gyllen farge. Avkjøl før du hakker de i grove biter med en kniv.
  5. Skjær vårløken i tynne skiver. 
  6. Lag dressingen ved å vispe sammen olivenolje, balsamicoeddik, presset hvitløk og honning. Smak til med en klype salt og pepper.
  7. Monter salaten: Legg ruccula på et stort fat, fordel rødbeter og valnøtter over.
  8. Fordel geitosten over betene og topp med vårløk.
  9. Dryss over dressingen rett før servering.
Del på Facebook