Lun chevresalat med ovnsbakte rødbeter

Ingredienser

Lun chevresalat med ovnsbakte rødbeter

40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Salat med chevre, rødbeter og valnøtter. Passer til stekt laks, kylling og kikerter. Bruk gjerne forskjellige beter!

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 °C.
  2. Vask og skrubb rødbetene godt. Kutt rødbettene i 6 båter og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olivenolje og strø på litt salt. Bak midt i ovnen til du kan stikke rødbetene med en kniv uten at de gir for mye motstand (ca 30 minutter).
  3. Når rødbetene nærmer seg gjennomstekt: Smør litt honning og balsamico på toppen av chevren og bak de i ovnen med rødbetene til osten blir gyllen og myk (ca. 5 minutter).
  4. Rist valnøttene i en tørr stekepanne på middels varme i 3–4 minutter til de får en lett gyllen farge. Avkjøl før du hakker de i grove biter med en kniv.
  5. Skjær vårløken i tynne skiver. 
  6. Lag dressingen ved å vispe sammen olivenolje, balsamicoeddik, presset hvitløk og honning. Smak til med en klype salt og pepper.
  7. Monter salaten: Legg ruccula på et stort fat, fordel rødbeter og valnøtter over.
  8. Fordel geitosten over betene og topp med vårløk.
  9. Dryss over dressingen rett før servering.

Hvor godt likte du oppskriften?