Ingredienser
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 °C.
- Vask og skrubb rødbetene godt. Kutt rødbettene i 6 båter og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olivenolje og strø på litt salt. Bak midt i ovnen til du kan stikke rødbetene med en kniv uten at de gir for mye motstand (ca 30 minutter).
- Når rødbetene nærmer seg gjennomstekt: Smør litt honning og balsamico på toppen av chevren og bak de i ovnen med rødbetene til osten blir gyllen og myk (ca. 5 minutter).
- Rist valnøttene i en tørr stekepanne på middels varme i 3–4 minutter til de får en lett gyllen farge. Avkjøl før du hakker de i grove biter med en kniv.
- Skjær vårløken i tynne skiver.
- Lag dressingen ved å vispe sammen olivenolje, balsamicoeddik, presset hvitløk og honning. Smak til med en klype salt og pepper.
- Monter salaten: Legg ruccula på et stort fat, fordel rødbeter og valnøtter over.
- Fordel geitosten over betene og topp med vårløk.
- Dryss over dressingen rett før servering.