Ingredienser
Chips av potetskrell
Under 20 min
Potetskrell er ikke søppel. Bak det i ovnen til de er sprø og gylne, og så har du den beste hjemmelagde potetchipsen på 1-2-3.
Fremgangsmåte
- Vask potetene. Skrell dem med en potetskreller eller en kniv.
- Skyll potetskrellet under rennende vann i minst 20 minutter slik at stivelsen blir vasket ut.
- Tørk potetskrellet godt med kjøkkenpapir.
- Bland skrellet med olivenolje og krydder (her kan du bruke det du liker). Legg skrellet utover et bakebrett og ovnsbak dem i ca. 20 minutter til de er sprø og gylne.
- Nytes nylaget eller oppbevares tørt.
- Resten av potetene bruker du f.eks. til potetmos eller en annen potetrett. Om du ikke skal bruke dem med en gang, kan de legges i en bolle med vann i kjøleskapet. Da holder de seg til neste dag.