Ingredienser
Duchessepoteter
20-40 min
Duchessepoteter er potetmos tilsatt eggeplomme, formet med sprøytepose eller kniv og deretter stekt i ovn. Dekorativ ny vri til middagen.
Fremgangsmåte
- Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melken.
- Sil fra melken, men ta vare på den. Mos potetene, gjerne gjennom en potetpresse.
- Bland inn litt av melken, margarin og eggeplommer.
- Smak til med muskat, pepper og litt salt.
- Ha mosen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.
- Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200°C til duchessepotetene har fått fin farge - 15 - 20 minutter.
- Skjær ut stjerner av tynne kålrotskiver og plasser den i toppen slik som på bildet.
- Server.
Du kan også sprøyte langs kanten på et ildfast fat. Dekorativt og morsomt.