Rotmos med jordskokk

Her har vi byttet ut potet med jordskokk, noe som gir rotmosen en fyldig og pikant smak og en vakker farge.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g jordskokk
  • 1 kg kålrot
  • 2 gulrot
  • vann
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts malt koriander
  • salt og pepper etter smak
  • 1 ss hakket frisk koriander (kruspersille kan også brukes)

Fremgangsmåte

Skrell og rens grønnsakene og skjær dem i jevne terninger. Kok dem godt møre i minst mulig vann. Sil kokevannet fra og damp grønnsakene godt.

Mos grønnsakene fint og kok dem opp med fløte til en god og fyldig stappe. Smak til med koriander, salt og pepper og rør inn hakket koriander (eller kruspersille) like før servering.

Deilig stappe i stedet for ren kålrotstappe til f.eks. pinnekjøttet.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook