Blomkålpuré

Blomkålpuré er et nydelig tilbehør til f.eks. litt sterke, grove pølser og til røkt eller saltet kjøtt, stekt fisk og kylling.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1,5 dl melk
  • 2 båt hvitløk
  • vann
  • salt og pepper etter smak
  • 1,5 dl matfløte
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

Rens blomkålhodet for blader og stilker. Del den i buketter og ha dem i en kjele. Dekk bukettene med vann, melk og litt salt. Kokes til blomkålen er veldig mør. Sil av vannet.

Ha fløte og smørterninger samt hakket hvitløk i en kjele og la det koke opp. La det koke under lokk i noen minutter. Sil av hvitløken og ha fløten over i kjelen med blomkålen. Visp godt sammen med en stålvisp til en stappe med grov struktur.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook