Blomkålris

Blomkålris er et digg tilbehør til middagen og et fint bidrag til halve tallerken med grønt. Det er fort gjort å lage blomkålris. Det er bare å rive blomkålen på et rivjern og frese i pannen sammen med hvitløk, m.m.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 0,25 sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 g pepper

Fremgangsmåte

  1. Riv blomkålen på et rivjern og press over sitronsaft.
  2. Finhakk hvitløk.
  3. Fres alt på middels sterk varme i ca. 2 minutter.
  4. Smak blomkålrisen til med salt og pepper.
Til blomkålrisotto er det samme framgangsmåte, men under stekingen røres 1 dl revet parmesan inn.

 

Sist oppdatert 8. april 2020
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook