Duchessepoteter

Duchessepoteter er potetmos tilsatt eggeplomme, formet med sprøytepose eller kniv og deretter stekt i ovn. Dekorativ ny vri til middagen.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g potet
  • 2 dl lettmelk
  • 2 eggeplomme
  • 1 ss margarin
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • rapsolje til pensling

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melken.
  2. Sil fra melken. Da er det lettere å mose potetene. Mos potetene, gjerne gjennom en potetpresse.
  3. Bland inn melken, margarin og eggeplommer.
  4. Smak til med muskat, pepper og litt salt.
  5. Ha massen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.
  6. Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200°C til duchessepotetene har fått fin farge - 15 - 20 minutter.
  7. Server. 
    Du kan også sprøyte langs kanten på et ildfast fat. Dekorativt og morsomt.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 27
Legg til på Min side
Del på Facebook