Ingredienser
Fremgangsmåte
- Skyll morellene, fjern stilkene og ta ut steinene.
- Finhakk hasselnøtter.
- Smør en liten rund form - 22 cm i diameter - med smør og dryss litt hvetemel i bunnen og langs kantene.
- Pisk eggedosis av sukker og egg. Vend inn siktet hvetemel og vaniljesukker. Bland inn smeltet smør og limesaft.
- Hell 2/3-del av røren forsiktig over i formen. Bland resten av røren med kakao og ha den over i formen. Rør litt rundt for å få "marmoreffekt".
- Stek kaken på 175°C i ca. 20 minutter.
- Ta kaken ut av ovnen, legg (stikk) i morellene og dryss over hakkede nøtter.
- Stek kaken videre på nederste rille i ytterligere 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Siden den ikke inneholder bakepulver, så blir den litt "brownies"-aktig i konsistensen, myk og saftig.
- Avkjøl kaken før du hvelver den ut av formen.
- Pynt med masse moreller og server gjerne vaniljeis eller pisket krem til.