En nydelig kake med moreller som er enkel å lage

Enkel morellkake

En saftig og holdbar kake med smak av sjokolade som er enkel å lage og lett å imponere med. Morellene kan byttes med andre bær eller plommer.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll morellene, fjern stilkene og ta ut steinene.
  2. Finhakk hasselnøtter.
  3. Smør en liten rund form - 22 cm i diameter - med smør og dryss litt hvetemel i bunnen og langs kantene.
  4. Pisk eggedosis av sukker og egg. Vend inn siktet hvetemel og vaniljesukker. Bland inn smeltet smør og limesaft.
  5. Hell 2/3-del av røren forsiktig over i formen. Bland resten av røren med kakao og ha den over i formen. Rør litt rundt for å få "marmoreffekt".
  6. Stek kaken på 175°C i ca. 20 minutter.
  7. Ta kaken ut av ovnen, legg (stikk) i morellene og dryss over hakkede nøtter.
  8. Stek kaken videre på nederste rille i ytterligere 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Siden den ikke inneholder bakepulver, så blir den litt "brownies"-aktig i konsistensen, myk og saftig.
  9. Avkjøl kaken før du hvelver den ut av formen.
  10. Pynt med masse moreller og server gjerne vaniljeis eller pisket krem til.
Del på Facebook