Enkel morellkake

En saftig og holdbar kake med smak av sjokolade som er enkel å lage og lett å imponere med. Morellene kan byttes med andre bær eller plommer.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • saften av 1 lime
  • 2 ss kakaopulver
  • 40 moreller
  • 50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Skyll morellene, fjern stilkene og ta ut steinene.

Finhakk hasselnøtter.

Smør en liten rund form - 22 cm i diameter - med smør og dryss litt hvetemel i bunnen og langs kantene.

Pisk eggedosis av sukker og egg. Vend inn siktet hvetemel og vaniljesukker. Bland inn smeltet smør og limesaft.

Hell 2/3-del av røren forsiktig over i formen. Bland resten av røren med kakao og ha den over i formen. Rør litt rundt for å få "marmoreffekt".

Stek kaken på 175°C i ca. 20 minutter.

Ta kaken ut av ovnen, legg (stikk) i morellene og dryss over hakkede nøtter. Stek kaken videre på nederste rille i ytterligere 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt. Siden den ikke inneholder bakepulver, så blir den litt "brownies"-aktig i konsistensen, myk og saftig.

Avkjøl kaken før du hvelver den ut av formen.

Pynt med masse moreller og server gjerne vaniljeis eller pisket krem til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook