Enkle vårruller med grønnsaksfyll

Ovnsstekte vårruller med deilig grønnsaksfyll er enkelt og raskt å lage selv. Lag gjerne mange av gangen. Disse er nemlig kjempefine å fryse ned til siden.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 gulrot
  • 0,25 hodekål
  • 2 sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 100 g bønnespirer
  • 1 ss ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts søt soyasaus (kecap manis)
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • 6 tørkede risflak (vårrullpapir)
  • 1 ss olje (soya, raps eller solsikke)
  • 0,5 ts sesamolje

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær grønnsakene i strimler.
  2. Del chili i to og fjern frø og hinner.
  3. Finhakk chili og hvitløk.
  4. Bønnespirer skylles godt.
  5. Stek alle ingrediensene i olje, gjerne i en wokpanne, til grønnsakene er blitt møre.
  6. Avkjøl.
  7. Legg 1-2 ss grønnsaksfyll midt på vårrullpapiret.
  8. Brett vårrullen sammen som en konvolutt. Fukt siste brett med litt vann (eller et pisket egg) slik at vårrullen blir forseglet.
  9. Legg de ferdige vårrullene på bakepapir på et stekebrett.
  10. Bland 1 ss olje (soya, raps eller solsikke) med 1/2 ts sesamolje. Pensle hver vårrull godt med oljeblandingen.
  11. Stekes gylne og sprø i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.
  12. Server vårrullene nystekte.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 17
Legg til på Min side
Del på Facebook