Ingredienser
Epledessert a la tilslørte bondepiker
                                
                                Under 20 min
                            
                            
                                
                                0.5 av 5 om dagen
                            
                    En kjempegod epledessert som smaker like godt som originalen. Deilig mos av epler lagvis med herlig vaniljekesam, sprø kavring og nøtter.
Fremgangsmåte
- Rist hakkede valnøttkjerner og hasselnøttkjerner i en tørr og varm stekepanne til de får en gyllen farge. Legg til side.
- Smelt smør i en varm stekepanne. Bland knust kavring med sukker og stek det gyllent og sprøtt. Avkjøl.
- Bland de ristede nøttene med kavringen.
- Anrett eplemosen, vaniljekesamen og kavringblandingen lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
- Pynt med friske mynteblader.
Eplemos kan du raskt lage av ½ kg epler, 3 ss vann og 2 ss sukker. Skrell, rens og skjær eplene i biter som kokes i vann og sukker til de er møre. Moses og avkjøles.