Eplemos

Hjemmelaget eplemos er raskt og enkelt å lage. Lager du eplemos uten å skrelle eplene, får mosen gjerne en vakker og rosa farge.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg eple
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Skyll eplene. Fjern kjernehuset. Del eplene i fire.
  2. Kok opp vann og ha eplene og sitron i. Kok til eplene er møre.
  3. Mos den grovt med en stavmikser eller med en sleiv om du bruker skrelte epler.
  4. Tilsett sukker, gi et oppkok og rør til sukkeret er oppløst.
  5. Ha mosen has på varme glass. Denne mosen aller best å fryse fordi det er lite sukker som da er med å redusere holdbarheten.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 159
Legg til på Min side
Del på Facebook