Ingredienser
Epleostekake
Ostekaker finnes i hundrevis av varianter. Her er en supergod variant med biter av eple. Kjempegod som dessert eller til kaffen.
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet til en deig, eller bland det sammen med fingrene.
Legg deigen i plast i kjøleskap i en times tid.
Trykk deigen ut i en paiform og godt opp langs kanten.
Skrell og del eplene i biter. Legg eplebitene tett i tett i formen.
Stek bunnen og eplene på nederste rille på 200°C i ca. 20 minutter.
Visp sammen egg og sukker, tilsett osten, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen og hell blandingen i paiformen over eplene.
Stek kaken videre til alt er stivnet, 30-40 minutter på 200°C.
Avkjøles.
Server kaken f.eks. med stivpisket kremfløte og eplebiter.