Epleostekake

Ostekaker finnes i hundrevis av varianter. Her er en supergod variant med biter av eple. Kjempegod som dessert eller til kaffen.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 dl hvetemel
  • 125 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 eggeplomme

Fyll

  • 4 eple
  • 2 egg
  • 3 ss sukker
  • 200 g kremost naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet til en deig, eller bland det sammen med fingrene.

Legg deigen i plast i kjøleskap i en times tid.

Trykk deigen ut i en paiform og godt opp langs kanten.

Skrell og del eplene i biter. Legg eplebitene tett i tett i formen.

Stek bunnen og eplene på nederste rille på 200°C i ca. 20 minutter.

Visp sammen egg og sukker, tilsett osten, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen og hell blandingen i paiformen over eplene.

Stek kaken videre til alt er stivnet, 30-40 minutter på 200°C.

Avkjøles.

Server kaken f.eks. med stivpisket kremfløte og eplebiter.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 26
Legg til på Min side
Del på Facebook