Ingredienser
Eplesyltetøy med kanel
20-40 min
Smaksrikt syltetøy med epler, kanel, ingefær og vanilje. Du kan bruke det som pålegg på brødskiva, til kakefyll, til havregrøten eller til frokostblandingen. Eplesyltetøyet kan fryses.
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær eplene i tynne båter eller biter.
- Ha vann og krydder i en kjele, splitt vaniljestangen på langs. Kok opp og legg i eplebåtene, rør rundt, og la det småkoke til eplene er møre. Dette kan ta en stund. Bruk en potetmoser om du ønsker syltetøyet enda mer most.
- Ta opp vanilje- og kanelstangen.
- Smak på syltetøyet. Det kan være søtt nok uten å tilsette sukker. Men synes du det er lite søtt, tilsetter du litt sukker, smak deg fram, og la syltetøyet få et oppkok slik at alt sukkeret er løst opp.
- Hell det ferdige syltetøyet over i plastbokser i porsjonsstørrelse og frys det ned.