Esquites - meksikansk maissalat
Prøv esquites – en kremet og spicy maisrett fra Mexico som passer perfekt til taco, grillmat eller som en digg snack. Laget på 20 minutter med få ingredienser og masse smak!
Under 20 min
2 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Har du ferske maiskolber, skjær maiskornene av kolben med en skarp kniv. Bruker du hermetisert mais, sil av væsken og tørk lett med kjøkkenpapir.
- Varm en stekepanne med litt smør eller olje på høy varme. Stek maisen i 5–8 minutter til den får litt farge og blir lett karamellisert. Rør inn presset hvitløk mot slutten (valgfritt).
- Finhakk chili og skjær vårløk i tynne strimler.
- Skru ned varmen og rør inn vårløk og chili. La det surre sammen i 1–2 minutter før du skrur av platen.
- I en bolle, bland majones, limesaft og kajennepepper. Smak til med litt salt og pepper.
- Vend den varme maisblandingen inn i sausen. Tilsett smuldret fetaost og hakket koriander. Bland godt.
- Server gjerne i små beger eller skåler. Topp med litt ekstra ost, koriander og et dryss kajennepepper for farge og sting. Limebåter ved siden av gir et friskt løft.
Tips: Tilsett granateplefrø for ekstra og sødme.