To boller med kremet appelsinpasta toppet med basilikum, ved siden av gulrøtter, ost og pepperkorn på en mørk overflate.

Ingredienser

Fetapasta med gulrot

40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Kremet gulrotpasta med ovnsbakt paprika, hvitløk og fetaost. Dette er en fargerik og smakfull pastarett der grønnsakene gjør hele jobben. En middag som passer godt til hele familien!

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (over- og undervarme).
  2. Kutt gulrøtter og løk. Legg dem i en ildfast form. sammen med cherrytomatene.
  3. Skjær toppen av den hele hvitløken (så feddene synes litt), ha over olje og sleng den sammen med grønnsakene.
  4. Plasser fetaosten i midten av grønnsakene, ha over resten av oljen og krydre med salt og pepper.
  5. Stek alt i 30–35 minutter, til grønnsakene er myke og karamelliserte, og hvitløken kjennes myk når du klemmer på den.
  6. Press de myke feddene ut av skallet.
  7. Ha hvitløk, bakte grønnsaker og fetaost i en blender eller foodprosessor.
  8. Kjør til du får en glatt og kremet saus. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
  9. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Ta vare på ca. 1 dl av kokevannet.
  10. Vend den varme pastaen med sausen, og spe på litt av kokevannet for en jevn og silkemyk konsistens.
  11. Topp med frisk basilikum, revet parmesan, et dryss sitronskall og nykvernet pepper før servering.

Hvor godt likte du oppskriften?