Ingredienser
Frisk grapefruktsalat
Under 20 min
3,5 av 5 om dagen
En frisk og fargerik grapefruktsalat med agurk, ruccula og appelsin. Godt som tilbehør eller som en liten smårett.
Fremgangsmåte
- Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes).
- Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter.
- Granateplet deles ved å snitte rundt frukten i skallet. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l.
- Agurken skjæres i terninger.
- Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.
- Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.
- Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.
- Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.