Oppskriftsbilde av strimlede regnbuerøtter servert på et hvitt, ovalt fat.

Lun salat med regnbuegulrøtter og appelsin

Nå får du tak i gulrøtter i nesten alle regnbuens farger. De er dekorative og gulrøttene med sterkest farge er en anelse sterkere på smak. Får du ikke tak i lilla og gule gulrøtter, kan du selvsagt lage denne lune salaten med vanlige oransje gulrøtter.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skyll gulrøttene godt.
  2. Bruk en potetskreller til å strimle gulrøttene slik at du får lange, tynne strimler.
  3. Dypp strimlene i kokende, lettsaltet vann - hver farge for seg. Den lilla gulroten vil fort gi fra seg litt farge. La strimlene renne godt av.
  4. Vask appelsinen godt. Riv skallet og press ut saften.
  5. Bland gulrotstrimlene sammen med revet appelsinskall.
  6. Ha over olje, appelsinsaft og nykvernet pepper.
  7. Server salaten som en grønnsaksrett eller som tilbehør til middagen.

 

Tips:

Salaten kan gjerne få et dryss med sesamfrø før servering.

Del på Facebook