Oppskriftsbilde av grapefruktsalat med stjernefrukt og granateplekjerner

Frisk grapefruktsalat

En frisk og fargerik grapefruktsalat med agurk, ruccula og appelsin. Godt som tilbehør eller som en liten smårett.
Under 20 min
3,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes).
  2. Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter.
  3. Granateplet deles ved å snitte rundt frukten i skallet. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l.
  4. Agurken skjæres i terninger.
  5. Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.
  6. Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.
  7. Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.
  8. Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.
Legg til på Min side
Del på Facebook