Frisk grapefruktsalat

En frisk og fargerik grapefruktsalat med
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 grapefrukt
  • 1 carambola (stjernefrukt)
  • 1 granateple
  • 1 slangeagurk
  • saft av 2 appelsin
  • 6 blad ruccula

Fremgangsmåte

Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter. Grapefrukten deles ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l. Agurken skjæres i terninger.

Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.

Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.

Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.

Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook