Oppskriftsbilde av grapefruktsalat med stjernefrukt og granateplekjerner

Frisk grapefruktsalat

En frisk og fargerik grapefruktsalat med agurk, ruccula og appelsin. Godt som tilbehør eller som en liten smårett.
20-40 min
3,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes).
  2. Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter.
  3. Granateplet deles ved å snitte rundt frukten i skallet. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l.
  4. Agurken skjæres i terninger.
  5. Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.
  6. Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.
  7. Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.
  8. Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.
Del på Facebook