Ingredienser
Friske kålruller
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Opplev fargerike kålruller, en spennende variant av vårruller hvor kålblader fungerer som innpakningspapir. Fyll de knasende kålbladene med dine favorittstrimlede grønnsaker. Og for å fullføre smaksopplevelsen, serveres de med en deilig peanøttsaus.
Fremgangsmåte
- Sett over en stor kjele med vann. Legg hele kålhodet i og kok i ca. 2 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Nå er det lett å løsne bladene slik at du får dem hele. Selve stilkfestet kan skjæres vekk. Bladene skal brukes til å pakke inn grønnsakene.
- Vask og rens alle grønnsakene og tilbered dem som beskrevet.
- Skjær resten av kålen i stimler. Bland med finhakket hvitløk og revet ingefær.
- Legg litt av alt på hvert kålblad, langsmed, slik at det er lett å pakke dem sammen. Pakk bladene stramt sammen, slik at de får vårrull-fasong.
- Disse kan du lage i god tid før servering.
- Del vårrullene i to, på tvers, rett før servering. Da kommer fargespillet godt fram.
- Sett dem med snittflaten opp på et egnet serveringsfat.
- Bland ingrediensene til peanøttsausen med en stavmikser. Smak til. Sausen skal ha en litt tykk konsistens.
- Server vårrullene med peanøttsaus og et dryss av finhakkede peanøtter.
Om du ønsker kan du la grønnsakene få en rask omgang i pannen i varm olje. Disse over er en variant med rå grønnsaker. Du velger selv.