Oppskriftsbilde av fruktsalat med sharon og granateple servert i to glass.

Ingredienser

Fruktsalat med sharon og granateple

Under 20 min
1 av 5 om dagen

Sharon har ingen kjerner og kan spises med skallet på. Her har vi en laget en deilig fruktsalat, hvor sharon får følge med frisk fiken, klementiner og kjernene i granateple.

Fremgangsmåte

  1. Skyll sharonfrukten godt, fjern stilken og skjær den i terninger.
  2. Ta ut kjernene av granateplet. Det gjør du best ved å skjære rundt skallet med en skarp kniv (NB. Bare i skallet - IKKE igjennom). Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene.
  3. Fjern stilken på fikenene og skjær dem i båter.
  4. Skrell klementinene, del i båter og skjær dem i biter.
  5. Bland forsiktig alt sammen. Ha litt presset appelsinsaft over.
  6. Server fruktsalaten i porsjonsglass eller i en pen serveringsbolle.
  7. Ønsker du det "lille ekstra", så tilsett gjerne litt god likær over fruktsalaten like før servering.

Hvor godt likte du oppskriften?