Ingredienser
Gratinert spagettigresskar
Over 60 min
2.5 av 5 om dagen
Hvis du liker bakt potet så er du nødt til å prøve gratinert spagettigresskar! Det er både enkelt å lage og smaker godt. Spagettigresskar er perfekt til gratinering og kan spises som hovedrett eller siderett, gjerne med en salat.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Del spagettigresskar i to. Skrap ut gresskarkjernene med en skje og spar de til senere.
- Smør litt olje langs innsiden av gresskarene. Strø over en klype salt og pepper.
- Legg spagettigresskarene med innsiden ned på et stekebrett med bakepapir på. Sett de i ovnen og la de bake til gresskarkjøttet er mørt (ca 30 minutter).
- I mens kutter du cherrytomater, paprika og rødløk i små biter.
- Riv osten og sett til side.
- Stek bacon i en panne og sett til side.
- I pannen der du stekte bacon: ha oppi gresskarkjernene sammen med en liten klype salt. Stek gresskarkjernene på medium høy varme til de begynner å bli sprø og gylne.
- Når spagettigresskarene er møre: Riv gresskarkjøttet med en gaffel for å få fram de spagettilignende fibrene i gresskarkjøttet. Ha gjerne i en klype salt mens du river. Topp med cherrytomater, deretter osten og bak gresskaret i ovnen til osten er gylden (ca 5-10 minutter).
- Når osten er gylden: Topp spagettigresskarene med rødløk, paprika, ristede gresskarkjerner, bacon og friske urter.
- Nyt! Gjerne med en frisk salat til.