Ingredienser
Gresskarpuré
Over 60 min
Gresskarpuré er enkelt å lage - og du kan bruke det til pannekaker, vafler, gresskarpai, pumpkin spice latte og mye annet! Hokkaido-gresskar er det mest kjente matgresskaret, men du kan også bruke det klassiske halloweengresskaret. Vær da obs på at pureen blir en del fuktigere.
Fremgangsmåte
- Del gresskaret opp i større deler med skallet på og fjern frøene. Om du bruker innmaten fra et utskjært halloweengresskar så bare ha det direkte på stekeplata. Da kan du også redusere steketiden.
- Bak gresskaret i ovn på 175 grader i ca 45-60 minutter. Tiden kan variere etter størrelsen på gresskaret og type gresskar, men det skal bli så mørt at du lett kan kjøre en gaffel gjennom.
- Ta ut gresskaret og la det avkjøle seg.
- Om du bruker hokkaido-gresskar trenger du ikke fjerne skallet. Bruker du derimot Halloween-gresskar, så fjern skallet med en kniv.
- Ha gresskarkjøttet i en bolle og miks med en stavmikser.
- Du kan fint fryse pureen ned til senere.