Gresskarpuré

Gresskarpuré

Gresskarpuré er enkelt å lage - og du kan bruke det til pannekaker, vafler, gresskarpai, pumpkin spice latte og mye annet! Hokkaido-gresskar er det mest kjente matgresskaret, men du kan også bruke det klassiske halloweengresskaret. Vær da obs på at pureen blir fuktigere.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Del gresskaret opp i større deler med skallet på og fjern frøene. Om du bruker innmaten fra et utskjært halloweengresskar så bare ha det direkte på stekeplata. Da kan du også redusere steketiden. 
  2. Bak gresskaret i ovn på 175 grader i ca en times tid. Tiden kan variere etter størrelsen på gresskaret og type gresskar, men det skal bli så mørt at du lett kan kjøre en gaffel gjennom. 
  3. Ta ut gresskaret og la det avkjøle seg. 
  4. Bruk en kniv eller skje og fjern gresskarkjøttet vekk fra skinnet, og ha det i en bolle.
  5. Miks gresskarkjøttet med en stavmikser. 
  6. Du kan fint fryse pureen ned til senere. 
Del på Facebook